Αναρτήθηκε από: Ideastudio.gr | 7 Μαΐου, 2009

Αποταμίευση

Αποταμίευση με Ασφάλεια

Η αποταμίευση είναι κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη για την επίτευξη μελλοντικών στόχων. Δεν είναι, όμως κάτι που μπορούμε να υλοποιήσουμε μόνοι μας. Έτσι τα οφέλη που προκύπτουν από την αποταμίευση, μέσω ασφαλιστικών προγραμμάτων είναι πολλά:

  • Τα χρήματα, που συγκεντρώνονται στο λογαριασμό του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, είναι διαθέσιμα στους κληρονόμους κάτι που δεν συμβαίνει με τις υποχρεωτικές εισφορές της κοινωνικής ασφάλισης, ιδίως σε περιπτώσεις θανάτου του ασφαλισμένου πριν την έναρξη συνταξιοδότησης.

  • Οι αποδόσεις των αποταμιεύσεων αυτών, είναι συνήθως υψηλότερες απ’ αυτές που προσφέρουν τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, διότι η διαχείριση γίνεται από επαγγελματίες. Επιπλέον έχει μηχανισμό εποπτείας οπότε ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις ‘‘σκανδάλων».

  • Το κάθε πρόγραμμα είναι αυστηρά προσωπικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ασφαλισμένου, ανάλογα με τις εισφορές του, χωρίς να επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες, π.χ. αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αντιστοιχία εργαζομένων – συνταξιούχων κλπ.

  • Παράλληλα, ο συνδυασμός των αποταμιευτικών προγραμμάτων με ασφαλιστικές καλύψεις αναπλήρωσης εισοδήματος σε περιόδους προσωρινής ή μόνιμης ανικανότητας για εργασία, συντελεί στον περιορισμό της επαγγελματικής ανασφάλειας των εργαζομένων.

  • Σημαντικό κίνητρο, τέλος, για την ιδιωτική ασφάλιση δίνει και η φορολογική απαλλαγή για τις ιδιωτικές ασφαλίσεις, (αποταμίευση, συμπληρωματικές καλύψεις), που έχει κάθε οικογένεια. Στις περισσότερες δε περιπτώσεις επιστρέφει στον ασφαλισμένο το 30% του ασφαλίστρου μέσω της φορολογικής του δήλωσης.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: